العربیه : برخى از سازمانهاى مدافع حقوق بشر در ايران گزارش دادند كه نيروهاى ضد شورش جمهورى اسلامى ايران تظاهراتى را كه توسط مردم عرب اهواز در حمايت از فلسطينيان غزه برگزار شد سركوب كردند.
در جريان تظاهرات مركز استان خوزستان واقع در جنوب غرب ايران تعدادى از افراد هنگام متفرق ساختن تظاهر كنندگان توسط پليس ضد شورش مجروح شدند و تعداد 40 نفر نيز توسط نيروهاى دولتى بازداشت گشتند.
در يك بيانيه ى صادره از سوى "سازمان اهوازى حقوق بشر" كه نسخه اى از آن در روز دوشنبه 12-1-2009 توسط "العربيه. نت" دريافت شد، "اين تظاهرات از سوى مسئولان دولتى ممنوع اعلام شد و با دستگيرى و ضرب و شتم افرادى كه نسبت به فلسطينيان ابراز همدردى مى كردند، با خشونت سركوب گرديد".
اين در حالى است كه كشتار بيش از 911 تن فلسطينى، واز جمله 277 كودك در غزه توسط ارتش اسرائيل براى دفاع از اشغالگرى خويش از 27-12-2008 تا كنون عواطف بسيارى از ملل مسلمان و غير مسلمان را بر انگيخته است.
سازمان اهوازى حقوق بشر در بيانيه ى خويش آورده است: "در روز چهار شنبه 7-1-2009 ، صدها تن از توده هاى مردم عرب اهواز در خيابانهاى كوى علوى از مناطق اصلى و مركزى اهواز با برافراشتن پرچمهاى فلسطين و پلاكاردهايى در محكوميت وحشيگريهاى تجاوزگران غير بومى عليه فلسطينيان بيگناه و بى دفاع راهپيمايى كردند و خشم خود را از ادامه ى سركوب و كشتار مردم فلسطين ابراز داشتند".
اين بيانيه مى افزايد: "تظاهر كنندگان دخالت حكومت ايران در امور داخلى فلسطين را محكوم ساختند و اين كار را به عنوان عاملى مؤثر در پديد آمدن فجايع خونبار غزه ويكى از سياستهاى نابخردانه ى رژيم جمهورى اسلامى ايران تلقى كردند"بنا بر بيانيه ى مذكور تظاهر كنندگان "حكومت ايران را در نسل كشى فلسطينيان، با رژيم اسرائيل سهيم دانستند و به هواداران فتح وحماس هشدار دادند كه تا دير نشده مانع دخالت سردمداران ايران در امور داخلى خود شوند واجازه ندهند خون فلسطينيان وسيله اى براى تحقق اهداف خاص رژيم ايران گردد.
به گفته ى اين سازمان، "تظاهرات مردمى مذكور با سركوب نيروهاى ضد شورش مواجه شد، و پس از دستگيرى 40 تن و زخمى شدن تعدادى از تظاهر كنندگان متفرق شد".
در بيانيه ى سازمان مذكور نام 38 تن از دستگير شدگان اهوازى ذكر شده است.يادآور مى شود مقامات امنيتى استان خوزستان و بويژه شهر اهواز از 3 سال پيش تا كنون برگزارى هر گونه تجمع و تظاهراتى را ممنوع اعلام نموده و براى چنين تحركاتى مجازات تعيين كرده اند.
اين استان كه پيش از سلطه ى صفويها بر ايران، سرزمين اهواز خوانده مى شد، و از آن زمان تا دوران پهلوى رسماً عربستان خوانده مى شد، در مجاورت عراق و كويت قرار دارد و اكثريت مردم آن را عربهاى شيعه مذهب تشكيل مى دهند.
گزارشهايى مطبوعاتى اخيراً حكايت از انتشار مذهب تسنن بين تعدادى از تحصيل كرده هاى عربهاى خوزستانى داشته است كه گفته مى شود بر اثر ناسازگارى با حاكميت از يك سو و توسعه ى مطالعات و دسترسى محدود به رسانه ها از سوى ديگر پيش آمده است.
ناگفته نماند كه مناطق جنوبى ايران نيز از ديرباز ساكنان بومى عرب داشته است جمعيت چند ميليونى مردم عرب اين منطقه علاوه بر فشارهاى شديد اقتصادى و ويرانى هاى انقلاب و جنگ ، از اينكه هويت زبانى و فرهنگى آنان در معرض خطر است رنج مى برند تشكيلات مدنى و سياسى فعال در اين منطقه گرايشات مختلفى دارند كه از مطالبه براى تطبيق مواد قانون اساسى از قبيل اصل 15 و19 گرفته تا مبارزه براى استقلال كامل را شامل مى شوند.
منتقدان ايرانى مى گويند كه هنوز پس از سپرى شدن 3 دهه از بر سر كار آمدن نظام جمهورى اسلامى، مواد قانونى مربوط به حقوق مردم بومى واصلى مناطق مختلف ايران، از قبيل تدريس به زبان محلى و فعاليت رسانه ها به زبان بومى و توزيع مناسب ثروت ملى پياده نشده است.
گفتنى است در اواسط آوريل 2005 شهر اهواز و نقاطى ديگر از اين استان شاهد تظاهرات وسيعى در اعتراض به نامه اى گشت كه به آقاى محمد على ابطحى (رئيس دفتر سيد محمد خاتمى رئيس جمهور وقت) نسبت داده شد.
در آن نامه به نقل از مصوبات امنيتى آمده بود كه بافت جمعيتى استان بايد ظرف 10 سال با ترفندهاى مختلف از اكثريت عرب به اكثريت غير بومى تبديل گردد.
خوزستان 80 در صد نفت ايران (دومين كشور صادر كننده نفت جهان) را تامين مى كند.
دولت جمهورى اسلامى ايران در واكنش به اعتراضات مذكور اعلام كرد كه نامه ى معروف به دفتر ابطحى يك نامه ى جعلى براى تفرقه اندازى است و حكومت ايران هيچگونه تلاشى براى "فارسى كردن" منطقه يا مردم آن ندارد.
در پى حوادث آوريل 2005، تعدادى انفجار نيز عليه مؤسسات دولتى و نفتى صورت گرفت كه موجب كشته شدن حدود 20 تن گشت. حكومت نيز تعدادى را دستگير نمود و طى مراحلى به اعدام 30 نفر پرداخت.
سازمانهاى حقوق بشر حكومت ايران را متهم به آن كردند كه در محاكمات و اقدامات خويش معيارهاى بين المللى را رعايت نكرده است.
0 نظرات:
ارسال یک نظر